Produkty rolnicze i ogrodnicze
CORAGEN 200SC
Insektycyd nowej generacji
Produkty rolnicze i ogrodnicze
Kukurydza MAS 3408
Siła natury
Produkty rolnicze i ogrodnicze
Agro-Sorb Folium
Stymulator wzrostu do stosowania dolistnego
  • Nowość

Asahi SL

UPL
599,00 zł

Dostępny

Pojemność
Ilość sztuk

Opis produktu

Asahi SL jest regulatorem wzrostu, w formie cieczy do rozcieńczania wodą, wpływającym na wyższe plonowanie oraz polepszenie jakości plonów. Zastosowanie środka jest wskazane w warunkach stresowych, nie sprzyjających wzrostowi roślin np. susza, przymrozki i po posadzeniu lub w przypadku uszkodzenia roślin np. środkami ochrony roślin lub nawozami. Środek Asahi SL stosuje się używając opryskiwaczy polowych i sadowniczych.

 

Zalety: 

  • Asahi SL gwarantuje optymalne warunki wzrostu od początku sezonu wegetacyjnego
  • przygotowuje rośliny do ewentualnych stresów
  • wpływa na rozwój wegetatywny warzyw
  • bierze udział w rozwoju generatywnym: zawiązywanie kwiatów, zawiązywanie owoców
  • efektywnie wspomaga wykorzystanie nawozów pozakorzeniowych

Substancja Aktywna

para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,3% (3 g w 1 litrze środka),

orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,2% (2 g w 1 litrze środka),

5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) – 0,1% (1 g w 1 litrze środka).

UprawaMaksymalna/
zalecana dawka
środka dla
jednorazowego
zastosowania
Termin stosowaniaMaksymalna
liczba
zabiegów
ROŚLINY ROLNICZE
Pszenica ozima 0,6 l/ha Stosować od początku fazy krzewienia do końcowej fazy nabrzmiewania pochwy liściowej 2 (co 20-50 dni)
Burak cukrowy Stosować od fazy dwóch liści właściwych do fazy, gdy korzeń osiąga wielkość wymaganą do zbioru 4 (co 7-30 dni)
Rzepak ozimy Stosować od początku wydłużania pędu do końca fazy kwitnienia 2 (co 30-60 dni)
Kukurydza Stosować od fazy 4-go liścia do fazy gdy kwitnie górna i dolna część wiechy, a znamiona słupków na kolbach są całkowicie wykształcone 2 (co 14-21 dni)
Ziemniak 0,5 l/ha Stosować od początku zakrywania międzyrzędzi do końca fazy kwitnienia pierwszego kwiatostanu 4 (co 7 dni)
Marchew Stosować od fazy drugiego liścia do fazy, gdy korzenie osiągną 50% typowej średnicy 3 (co 7-30 dni)
Pomidor
(w gruncie)
Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy 10% owoców uzyskuje typową barwę 5 (co 5 dni)
ROŚLINY WARZYWNE
Ogórek
(w gruncie)
0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy piąty owoc na pędzie głównym osiąga typowy kształt wielkość zbiorczą 3 (co 7 dni)
ROŚLINY SADOWNICZE
Jabłoń 0,6 l/ha Stosować od fazy widocznych pąków kwiatowych do fazy, gdy owoc osiąga połowę typowej wielkości 3 (co 7-14 dni)
Wiśnia Stosować od fazy, gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7-14 dni)
Czarna
porzeczka
Stosować od fazy rozwiniętego pierwszego liścia do fazy, gdy wytworzonych jest 50% owoców 2 (co 7-30 dni)
Maliny Stosować od fazy, gdy widoczne są pierwsze płatki kwiatów do fazy, gdy 50% owoców osiągnęło typową wielkość 4 (co 7-30 dni)
Truskawki Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia do fazy, gdy nasiona są wyraźnie widoczne na tkance dna kwiatowego
STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN
W UPRAWACH I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH
ROŚLINY SADOWNICZE
Agrest 0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego pierwszego liścia do fazy, gdy wytworzonych jest 50% owoców 3 (co 7 dni)
Aronia
Borówka wysoka
Czereśnia Stosować 1-3 razy w ciągu sezonu wegetacyjnego, od fazy, gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7 dni)
Grusza 0,6 l/ha Stosować od fazy widocznych pąków kwiatowych do fazy, gdy owoc osiąga połowę typowej wielkości 4 (co 7 dni)
Śliwa stosować od fazy gdy pierwsze kwiaty są otwarte do fazy, gdy owoc osiąga ok 90% typowej wielkości 3 (co 7 dni)
ROŚLINY WARZYWNICZE
Brokuł
zwyczajny
0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości główki 3 (co 7 dni)
Burak ćwikłowy 0,6 l/ha Stosować od fazy dwóch liści właściwych do fazy, gdy korzeń osiąga wielkość wymaganą do zbioru 4 (co 7 dni)
Cebula 0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości cebuli 3 (co 7 dni)
Cukinia 0,6 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy piąty owoc na pędzie głównym osiąga typowy kształt i wielkość zbiorczą 3 (co 7 dni)
Kapusta
pekińska
 0,5 l/ha Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego do fazy osiągnięcia połowy docelowej wielkości główki 3 (co 7 dni)
Papryka Stosować od fazy rozwiniętego drugiego liścia właściwego na pędzie głównym do fazy, gdy 10% owoców uzyskuje typową barwę 5 (co 5 dni)
Pietruszka Stosować od fazy drugiego liścia do fazy, gdy korzenie osiągną 50% typowej wielkości 3 (co 7 dni)
Seler 3 (co 7 dni)